Powered by Smartsupp

Jak si vložit odkaz na web pro online rezervace vytvořený ve WordPressu?

Dnes se podíváme na to jak si vložit odkaz na stránku s online rezervacemi do menu webové stránky vytvořené na redakčním systému Wordpress.

Redakční systém Wordpress je celosvětově nejrozšířenější na nejoblíbenější redakční systém pro správu webových stránek a pokud používáte tento redakční systém i vy, pak by se vám mohl hodit tento návod:

1) Najdeme si URL adresu webové stránky na které máme umístěné online rezervace

URL adresu pro stránku s online rezervacemi najdete v administraci účtu sdiary pod odkazem On-line rezervace –>  Odkaz pro rezervace

Odkaz pro rezervace

 2) Vložíme odkaz do menu v administraci Wordpressu

Wordpress má v administraci stránku pro správu menu. Tuto stránku najdeme pod názvem Vzhled -> Menu. Na této stránce nás bude zajímat záložka Uživatelské odkazy. Po rozkliknutí této záložky vyplníme pole URL adresa. Vložíme adresu zjištěnou z bodu 1. Text odkazu vyplníme například  - Rezervujete se Online.

Uživatelské odkazy

 3) Nastavíme otevření stránky s online rezervacemi v nové záložce

Po přidání odkazu do menu je ještě vhodné nastavit otevření stránky pro online rezervace v novém okně. Díky tomuto nastavení zůstane návštěvník stále na firemní webové stránce a v novém okně bude moci provést online rezervaci.

V pravém horním rohu klikneme na Nastavení zobrazených informací a následně se ujistíme zda máme označenou volbu – Zobrazení odkazu

Zobrazení odkazu

následně se nám pod odkazem v menu zobrazí možnost volby -  Otevřít odkaz v nové záložce.

Tuto volbu označíme a vše potvrdíme tlačítkem Aktualizovat menu/

V nové záložce