Powered by Smartsupp

Rezervační systém vyřeší i skupinové rezervace

skupinové rezervace

Je mnoho podniků a provozoven, kde je potřeba si rezervovat své místo ve skupině na určitý čas. Jsou to například různá sportoviště a fitness centra pro své skupinové cvičení a akce. V době covidové to mohou být i méně typické provozovny z důvodu vládních opatření o maximální kapacitě osob ve stejný čas.

Jak nejsnáze vyřešit rezervaci míst na takovou akci? Vyřizování telefonátů a zapisování lidí do nějaké sešitu je příliš zdlouhavé a vyžaduje pozornost personálu provozovny. Chcete-li být v dnešní době moderní a vyřizovat rezervace efektivně, pak jedině digitálně přes internet pomocí mobilu nebo počítače. Každý se může snadno 24 hodin denně zajistit své místo. S moderním rezervačním systém se zákazník může nejen rezervovat, ale i sledovat volnou kapacitu ve skupině, nebo také svoji rezervaci kdykoliv zrušit a uvolnit tak místo někomu jinému.

Jak nastavit skupinovou rezervaci v administraci Sdiary?

Skupinová akce je v principu služba jako každá jiná, liší se pouze svojí kapacitou lidí. Rezervační systém Sdiary je zaměřený na služby a to platí i v případě skupinové rezervace. V nastavení každé služby můžete nastavit kapacity služby. Defaultně je nastaveno 1. Pokud však natavíte vyšší kapacitu, pak se ze služby stává služba pro skupinu.

Jak nastavit skupinovou rezervaci

Na screenu z administrace služby si můžete povšimnout polí pro kapacitu služby a dále možnosti “Zobrazit informaci s volnou kapacitou služby u volného termínu“ Pokud zvolíte možnost ANO, pak se u každého termínu zobrazí hlavička s informací o počtu volných míst.

Jak vypadá postup rezervace z rezervačního kalendáře?

Obdobně jako u běžné služby vyberete službu, dále vybraného pracovníka (pokud je nastaveno) a najdete si volný termín. U skupinové rezervace můžete sledovat také počet volných míst u každého termínu.

Výběr volného termínu si můžete prohlédnout na této modelové stránce pro rezervací místa ve Fitness centru na hodinou lekci spinningu:

https://fitness-demo-centrum.sdiary.cz/

Skupinová lekce nemusí být dostupná pro všechny návštěvníky rezervační stránky. Umožnit rezervaci do skupiny můžete pouze zákazníkům, které jste sami zaregistrovali a tím jim dovolili se na takový termín rezervovat.